Lainaa

Lainaa ilman vakuuksia ja takaajia

Netissä toimii kymmeniä erilaisia pankkeja ja muita pienempiä luotonantajia.

Esittelemme tässä sivustomme suosituimmat palvelut, joista kuka tahansa luottokelpoinen ja täysi-ikäinen Suomen kansalainen voi hakea lainaa aina 60.000 € asti.

Tutustu tarkemmin alla oleviin palveluihin ja pyydä itsellesi maksuttomat lainatarjoukset. Kaikki alla olevat palvelut kilpailuttavat lainasi usealla eri pankilla ja muulla luotonantajalla, joten saat aina useita lainatarjouksia vertailtavaksesi. Voit kilpailuttaa lainat maksutta myös kotimaisessa VertaaLainaa.fi palvelussa.

Oikea laina oikeaan tarpeeseen

Netin kautta voi hakea monenlaista lainaa, aina pikavipeistä pankkilainoihin. Lainatuotteita on siis monta erilaista ja ne kaikki on tarkoitettu juuri tietynlaista lainantarvetta varten. Tämän vuoksi lainaa hakiessa on erittäin tärkeää tunnistaa oikein oma lainantarve ja osata hakea juuri siihen tarpeeseen soveltuvaa lainaa.

Tässä lyhyet kuvaukset siitä, mihin tarkoitukseen mikäkin lainatuote on tarkoitettu:

  • Pikavippi – Pikavippi on yleensä kooltaan 100 – 3000 euroa ja sen maksuaika on muutamasta kuukaudesta muutamaan vuoteen. Pikalaina on netin nopein lainatuote, jonka voi saada tililleen jopa alle 10 minuutissa. Pikavippi on tarkoitettu niihin tilanteisiin, joissa tarvitaan lainaa heti käyttöön.

 

  • Joustoluotto – Joustoluotto on suuruudeltaan 100 – 10.000 euroa ja siinä ei ole ennalta asetettua kiinteää maksuaikaa. Joustoluotto on aina lainanhakijan käytössä ja siitä voi tehdä nostoja oman luottorajan puitteissa ympäri vuorokauden. Joustoluotto toimii hyvänä vara-rahastona pahan päivän varalle. Joustoluotto on tarkoitettu käytettäväksi silloin, kun omat rahat eivät riitä ja tarvitaan hieman joustoa omaan talouteen. Lue lisää joustoluotoista vertaalainaa.fi palvelusta.

 

  • Kulutusluotto – Kulutusluotto on suuruudeltaan 1000 – 60.000 euroa ja sen maksuaika on 1 – 20 vuotta. Kulutusluotto on ollut vuosien ajan Suomalaisten suosituin lainatuote. Kulutusluotto on aina kertaluontoinen laina, joka nostetaan yhtenä kertanostona ja maksetaan takaisin kuukausilyhennyksin. Kulutusluotto on tarkoitettu nimensä mukaisesti kuluttamiseen ja sen käyttökohteita ovat esimerkiksi: auton hankinta, lomamatka, remontointi tai jokin muu suurempi hankina. Löydät lisää hyödyllistä tietoa kulutusluotoista vertaalainaa.fi palvelusta.

 

  • Pankkilaina – Pankkilaina on suuruudeltaan 1000 – 60.000 euroa ja sen maksuaika on väliltä 1 – 20 vuotta. Pankkilainat ovat lisänneet suosiotaan sitä mukaan kun uusia pankkeja on tullut mukaan netin lainamarkkinoille. Pankkilainoja käytetään kulutusluoton tavoin suurempien kertaluontoisten hankintojen tekemiseen.

 

  • Yrityslaina – Yrityslaina on nimensä mukaisesti yrityksille tarkoitettu laina. Yrityslainaa voi hakea jopa 250.000 euroa, maksuajan ollessa jopa 24 kuukautta. Yrityslainojen kysyntä on kasvanut merkittävästi viime vuosien aikana ja sen seurauksen myös tarjonta on monipuolistunut.

 

Lainaa saa nyt entistä edullisemmin

Netin kautta haettavia lainoja on aina varjostanut se, että lainojen korot ovat olleet varsin korkeat. Ensimmäinen lakimuutos jolla pyrittiin alentamaan lainojen korkoa määrättiin vuonna 2013 ja se määräsi alle 2000 euron lainoille 50% korkokaton. Tämä lakimuutos aiheutti kuitenkin sen, että lainapalvelut alkoivat myöntää suurempia lainoja joiden todellinen vuosikorko sai olla yli 50%.

Seuraava lakimuutos astui voimaan syksyllä 2019. Tämä lakimuutos koskee kaikki vakuudettomia lainoja, lainasummasta riippumatta. Laki määräsi sen että lainan nimelliskorko ei saa olla korkeampi kuin 20%. Korkokaton lisäksi määrättiin myös se, että lainan muut kiinteät kulut eivät saa ylittää 150 euron rajaa vuodessa.

Lakimuutoksen astuttua voimaan moni lainapalvelu lopetti toimintansa ja ainoastaan muutamat suurimmat pystyivät mukautumaan uuteen markkinaympäristöön.

Kuluttajien kannalta lakimuutos oli enemmän kuin tervetullut, sillä se antoi mahdollisuuden vaihtaa kaikki vanhat ja kalliit lainat uudeksi ja merkittävästi edullisemmaksi lainaksi.